معرفی کسب و کار

لول سوئیچ چیست و انواع آن کدامند؟

در این مقاله از راهنمالند قصد داریم در مورد لول سوئیچ ها که در صنعت بسیار پرکاربرند هستند بپردازیم.

لول سوئیچ چیست؟

لول سوئیچ یا سنسور سطح، یک دستگاه برای تشخیص سطح است که در اغلب صنایع برای اندازه‌گیری سطح مایعات یا مواد جامد در مخازن یا سیلو مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دستگاه قادر است وضعیت پر یا خالی بودن مخزن را تشخیص دهد. از مزایای نصب و استفاده از لول سوئیچ ها میتوان به: کنترل فرآیندها، جلوگیری از سرریز یا کمبود مواد و بهبود بهره‌وری سیستم‌ها اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: ابزار دقیق چیست؟
لول سوئیچ چیست؟
لول سوئیچ چیست؟

انواع لول سوئیچ ها

  • لول سوئیچ خازنی
  • لول سوئیچ دیاپازونی
  • لول سوئیچ پره ای
  • لول سوئیچ فلوتری
  • لول سوئیچ ماکروویو
  • لول سوئیچ گلابی

مزایای لول سوئیچ‌ها

  • نصب و راه‌اندازی آسان
  • انعطاف پذیری و تنوع در کاربردها
  • قابلیت استفاده برای اندازه‌گیری و کنترل سطوح مختلف مایعات و مواد جامد
  • دقت و قابلیت تنظیم در تشخیص سطح
  • استفاده در شرایط محیطی مختلف از جمله دما و فشار
  • عدم نیاز به تماس مستقیم با ماده اندازه‌گیری
  • عمر مفید طولانی و عدم نیاز به نگهداری مداوم
  • امکان اتصال به سیستم‌های کنترل و اتوماسیون
  • مقاومت در برابر شرایط محیطی خاص نظیر مواد شیمیایی یا مایعات خورنده
  • مدل‌های مختلف با انواع مکانیسم‌ها و اصول عملکرد برای تناسب با نیازهای مختلف صنایع
  • تحمل به شوک و ارتعاش
  • سازگاری با انواع منابع تغذیه مختلف از جمله جریان مستقیم یا متناوب

در ادامه این مقاله از آداک فرایند سپهر به بررسی و شرح پرکاربردترین نوع این سنسور ها می‌پردازیم.

بیشتر بخوانید: همه چیز در مورد سطح سنج راداری

لول سوئیچ خازنی

لول ‌سوئیچ‌ خازنی به عنوان یکی از ابزارهای اساسی برای اندازه‌گیری سطح بصورت نقطه ای کاربرد دارند. این سنسور ها با استفاده از فناوری ظرفیت الکتریکی خازنی ساخته شده‌اند. بعبارتی سنسور خازنی جهت نظارت و تشخیص نقطه‌ای سطح برای جلوگیری از وقوع مشکلات ناشی از پر شدن بیش از حد یا خالی شدن سیلو ها کارایی دارد.

لول ‌سوئیچ‌های خازنی به عنوان یکی از ابزارهای حیاتی در صنعت به شمار می‌آیند و به دلیل تنوع بالایی که دارند، جزو سنسورهای پرکاربرد در صنایع مختلف محسوب می‌شوند. این تجهیزات با عناوینی چون سطح‌سنج خازنی، لول‌سنج خازنی، سنسور خازنی و سوئیچ سطح خازنی نیز شناخته می‌شوند و در صنعت ایران از تأثیرگذارترین ابزارهای اندازه‌گیری سطح به حساب می‌آیند.

لول سوئیچ دیاپازونی

لول سوئیچ دیاپازونی، لرزشی یک نوع سوئیچ کنترل سطح است که برای کنترل سطح مواد جامد پودری و سیالات استفاده می‌شود. راحتی استفاده، عملکرد در شرایط خاص مانند دماهای بالا و محیط‌های انفجاری از مزایای این لول سوئیچ دیاپازونی است.

عملکرد لول سوئیچ دیاپازونی بر اساس ارتعاش و تغییر فرکانس ارتعاش است. دو شاخه استیل کنترلر سطح لرزشی، قبل از رسیدن سطح مواد جامد پودری یا سیال به محل نصب، شروع به لرزش با یک فرکانس خاص می‌کند. پس از رسیدن سطح مواد به لول سوئیچ دیاپازونی، دامنه و فرکانس آن تغییر می‌کند. این تغییر توسط مدارات الکترونیکی داخل لول سوییچ ارتعاشی، حس شده و سیگنال رله به عنوان خروجی از کنترلر سطح صادر می‌شود.

کاربردهای مختلف سنسور دیاپازونی در صنایع شیمیایی، غذایی، دارویی، فولاد و ذوب آهن، نیروگاهی، نفت و پتروشیمی می‌باشد.

بیشتر بخوانید: فلومتر چیست؟

لول سوئیچ پره‌ ای

لول سوئیچ پره‌ای یک نوع سنسور سطح است که برای کنترل سطح مخازن حاوی مواد پودری و گرانولی به کار می‌رود. دلیل استفاده از این تجهیز مدیریت دقیق سطح مخازن در صنایع مختلف مانند مواد غذایی، سیمان، پتروشیمی و صنایع دیگر می‌‌باشد.

لول سوئیچ پره‌ ای
لول سوئیچ پره‌ ای

نام های دیگر لول سوئیچ پره ای عبارتند از: لول سوئیچ پارویی، لول سوئیچ پدالی، لول سوئیچ روتاری، روتاری پدل، کنترل سطح پره‌ای، سطح سنج چرخشی، لول سوئیچ موتوری، سنسور پره‌ای.

اساس کار لول سوئیچ پره ‌ای

لول سوئیچ پره ای از یک پره فلزی تشکیل شده است که توسط یک موتور الکتریکی به گردش درآمده و در صورت رسیدن سطح مواد به پره، از گردش آن جلوگیری می‌شود. نیروی ناشی از ایستادن پره باعث حرکت موتور از محور خود می‌شود و یک میکروسوئیچ موجود در لول سوئیچ دورانی را فعال می‌کند. میکروسوئیچ با ارسال سیگنال الکتریکی، وضعیت پر یا خالی بودن مخزن را اعلام می‌کند.

نصب این لول سوئیچ‌ها باید به گونه‌ای باشد که مواد بر روی پره آن نریزد، زیرا این امر به دقت و کارایی سیستم کنترل کمک می‌کند.

لول سوئیچ ماکروویو

لول سوئیچ مایکروویو، جزو جدیدترین فناوری‌‌های تشخیص سطح هستند که از امواج ماکروویو برای تشخیص سطح و حضور یا عدم حضور مواد در یک نقطه خاص بهره می‌برند.

این تجهیزات در واقع از دو بخش، یعنی فرستنده و گیرنده تشکیل شده است. بخش فرستنده، مسئول تولید و ارسال امواج راداری می‌باشد، در حالی که بخش گیرنده، این امواج را دریافت کرده و نتیجه را به صورت یک سوئیچ به بخش کنترل ارسال می‌کند. در واقع، بخش فرستنده هیچ خروجی خاصی ندارد و این بخش گیرنده است که انواع خروجی‌ها نظیر رله یا ترانزیستوری را فراهم می‌کند.

بیشتر بخوانید: سطح سنج چیست؟
آداک فرآیند سپهر، تامین کننده تجهیزات ابزاردقیق در ایران
آداک فرآیند سپهر، تامین کننده تجهیزات ابزاردقیق در ایران

کاربرد های لول سوئیچ ماکروویو

تسمه‌های نقاله، سنگ‌شکن‌ها، مخازن پودری، و سیلوهای آهک و سنگ‌آهن از جمله مواردی هستند که این سوئیچ‌ها در آن‌ها به‌کار می‌روند.

نحوه خرید و نصب لول سوئیچ

جهت خرید لول سوئیچ پره‌ای مستقیما از نماینده رسمی می‌توانید با شرکت آداک فرایند سپهر در ایران تماس بگیرید. این شرکت با داشتن دفاتر خارجی در بیش از 3 کشور اروپایی ارتباط قوی با تولید کنندگان مطرح جهانی در زمینه ابزاردقیق دارد. شرکت هایی از قبیل: اندرس هاوزر – وگا VEGA – UWT – رزمونت – ABB – پپرل اند فوکس – زیمنس و یوکوگاوا.

شرکت آداک فرایند سپهر با بیش از یک ده تجربه مداوم در امر تامین تجهیزات و سنسورهای ابزاردقیق اماده ارائه مشاوره خرید و نصب و راه‌اندازی انواع سنسور می‌باشد. شما نیز می‌توانید با یک تماس از کلیه خدمات این مجموعه بهرمند شوید.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *