12 تا از مهمترین دلایل کاهش سرعت اینترنت + راه حل ها
کاهش سرعت اینترنت میتواند برای کاربران یک مشکل آزاردهنده باشد. سرعت دانلود و آپلود آهسته از مشکلات کندی اینترنت است که وقتگیر و زمانبر است. اما چرا سرعت اینترنت ضعیف است؟ در این مقاله از راهنمالند، دلایل کاهش سرعت اینترنت و راهکارهای افزایش هر مشکل را بررسی خواهیم کرد.
دلایل کاهش سرعت اینترنت چیست؟
دلایل مختلفی وجود دارد که میتواند باعث کاهش سرعت اینترنت شود و کاربران هنگام استفاده از اینترنت با اختلالات مواجه شوند. کندی اینترنت میتواند یک مشکل جدی در کسب و کارهایی که به آن وابسته هستند، باشد. در ادامه فهرستی از رایجترین دلایل کندی اینترنت را قرار دادهایم. ممکن است هر یک از این عوامل در کاهش سرعت اینترنت شما نقش داشته باشند.
1. تاریخچه مرورگر دستگاه شما پر شده است
یکی از دلایل رایج کاهش سرعت اینترنت، پر شدن تاریخچه مرورگر است. تاریخچه مرورگر تاثیر مستقیم بر کندی سرعت اینترنت دارد و افزایش دادهها میتواند تاریخچه مرور را انباشته سازد. زمانی که تعداد سایتهایی که از آنها بازدید کردهاید افزایش پیدا کند، حجم دادهها بیشتر میشود. نشانه آن نیز تاخیر در بارگذاری صفحات سایتهای مختلف است و سرعت پاسخگویی کاهش پیدا میکند.
راهحل: تاریخچه مرورگر را پاک کنید
زمانی که کاهش سرعت اینترنت به دلیل در شدن حافظه مرورگر دستگاه شما باشد، پاک کردن حافظه راهحل آن است. سعی کنید به طور منظم تاریخچه مرورگر از جمله کوکیها و کش آن را پاک کنید. پاک کردن تاریخچه مرورگر برای دستگاههای مختلف از جمله تلفنهای هوشمند، رایانهها و تبلتها قابل انجام است. پس از پاک کردن تاریخچه، شاهد بهبود سرعت اینترنت گجت خود خواهید بود.
2. چندین دستگاه به اینترنت شما متصل هستند
یکی از دلایلی که کاربران با کندی و کاهش سرعت اینترنت مواجه میشوند، اتصال چندین دستگاه به یک شبکه اینترنت مانند Wi-Fi است. هنگامی که چندین دستگاه را به شبکه اینترنت خود متصل کنید، پهنای باند اشغال میشود و سرعت اینترنت کاهش پیدا میکند. همچنین ممکن است کاربران با قطع شدن اینترنت روبرو شوند.
راهحل: اینترنت دستگاههای غیرضروری را خاموش کنید
بنابراین، بهترین کار این است که اگر دستگاهها بلااستفاده به اینترنت متصل هستند، آنها را خاموش کنید. به عنوان مثال اگر پنج گوشی به اینترنت یک شبکه وایفای متصل هستند و تنها دو گوشی درحال استفاده از اینترنت هستند، بهتر است اتصال اینترنت سه گوشی دیگر را خاموش کنید. این باعث میشود که سرعت اینترنت شما به طور قابلتوجهی افزایش پیدا کند.
3. دسترسی اینترنت شما عمومی است
یکی از مهمترین دلایل کاهش سرعت اینترنت، دسترسی شبکه اینترنت به عموم است. زمانی که برای اینترنت هاتاسپات یا وایفای خود رمز قرار ندهید، هر شخصی در محدوده سیگنال شما میتواند به اینترنت شما متصل شود. این باعث میشود که علاوه بر اتصال چندین دستگاه به طور همزمان به اینترنت شبکه شما، در معرض جرایم سایبری آنلاین نیز قرار بگیرید.
راهحل: تنظیمات شبکه خود را خصوصی کنید
بهترین کار این است که شبکه اینترنت خود را به رمز عبور مجهز کرده و امنیت آن را افزایش دهید. با این کار، کسی قادر نخواهد بود که از اینترنت شما بدون رمز عبور استفاده کند و تعداد افراد محدود خواهد شد. همچنین، سرعت اینترنت نیز افزایش پیدا خواهد کرد. سعی کنید یک رمز هشت یا بیشتر کاراکتر را با ترکیبی از حروف بزرگ و کوچک لاتین، اعداد و نمادها ایجاد نمایید.
4. برنامههای پسزمینه سرعت اینترنت را کاهش میدهند
برنامههای پسزمینه یکی از علتهایی است که کاربران با کاهش سرعت اینترنت مواجه هستند. برنامههایی از جمله بهروزرسانیهای خودکار، سرویسهای همگامسازی یا بدافزارها میتوانند سرعت اینترنت را با مصرف پهنای باند، کاهش دهند.
راهحل: برنامههای غیرضروری را متوقف کنید
فعالیتهای اینترنت خود را بررسی کنید و برنامههای غیرضروری را ببندید. بهروزرسانیها را برای ساعات غیر اوج مصرف اینترنت برنامهریزی کنید. سعی کنید از سیستمهای امنیتی برای محافظت از دستگاه در برابر بدافزارها استفاده نمایید.
5. فایلهایی با حجم بالا دانلود کردهاید
امروزه، دانلود فیلم، سریال و فایلهای حجم بالا با استفاده از اینترنت خانگی امکانپذیر است، اما ممکن است سرعت اینترنت را کاهش دهد. اگر هنگام دانلود یک فایل با حجم بالا کاهش سرعت اینترنت را مشاهده کردید، این یعنی بخش زیادی از پهنای باند شما درحال مصرف است. این مشکل هنگامی که چندین نفر همزمان درحال دانلود باشند نیز ایجاد میشود.
راهحل: زمان دانلود خود را محدود کنید
برای حل این مشکل میتوانید اینترنت خود را ارتقا دهید. همچنین میتوانید در صورت کندی اینترنت هنگام دانلود فایل، دانلود را متوقف کنید تا مجدداً پهنای باند را به دست آورید. اکثر کاربران ترجیح میدهند که فایلهای حجم بالا را در طول شب دانلود کنند.
6. چندین برنامه در دستگاه شما باز است
یکی از علتهای کاهش سرعت اینترنت در دستگاههای مختلف، باز بودن چندین برنامه است. باز بودن چند برنامه باعث میشود که پردازش دستگاه شما کاهش یابد و عملکرد اینترنت نیز ضعیف شود.
راه حل: برنامههای غیرضروری را ببندید
تمام برنامهها یا تبهای غیرضروری مرورگر را ببندید. سعی کنید تنها برنامههایی که به آنها نیاز دارید را در سیستم اجرا کنید تا سرعت اینترنت را بهبود ببخشید. در صورت نیاز یکبار دستگاه را راهاندازی مجدد کنید تا کندی سرعت اینترنت برطرف شود.
7. مودم در موقعیت نامطلوبی قرار دارد
یکی از علتهای دیگر در کاهش سرعت اینترنت، قرارگیری مودم در موقعیت جغرافیایی نامطلوبی در خانه است. مکانهایی از جمله زیر میز، پشت تلویزیون و پشت لوازم بزرگ برای قرارگیری مودم و روتر اینترنت مناسب نیستند. این میتواند باعث کاهش سرعت اینترنت شود و با عدم ارائه مطلوب اینترنت مواجه شوید، زیرا سیگنالهای وایفای به صورت موجی حرکت میکنند و برای پخش شدن در تمام نقاط خانه به فضای کافی نیاز دارد.
راهحل: مکان مناسبی برای مودم و روتر انتخاب کنید
برای اینکه امواج وایفای به راحتی در خانه پخش شود و اینترنت در سراسر خانه در دسترس باشد، قرار دادن مودم در کنار موانعی مانند مبلمان یا کابلها میتواند سیگنالها را مختل کند. بنابراین، اگر خانه یک طبقه است، سعی کنید مودم را دور از کابلها یا لوازم بزرگ قرار دهید. بهترین گزینه این است که مودم را در مرکز خانه راهاندازی کنید. اگر در خانه چند طبقه زندگی میکنید، پیشنهاد میکنیم که مودم را در بالاترین نقطه منزل قرار دهید. زیرا سیگنالهای وایفای بهتر به سمت پایین حرکت میکنند.
8. تجهیزات و دستگاههای شما قدیمی شدهاند
از دلایل دیگر کاهش سرعت اینترنت، قدیمی شدن مدلهای دستگاهها است. معمولا دستگاههای قدیمی قابلیت پشتیبانی از اینترنتهای سریع کابلی یا فیبر نوری را ندارند و کاربران با کندی سرعت اینترنت و عدم پایداری اتصال مواجه میشوند.
راهحل: دستگاههای خود را ارتقاء دهید
برای حل این مشکل، بهتر است دستگاههای خود را ارتقاء دهید. اگر این کار برای شما هزینهبر است، میتوانید دستگاههای جدید و دست دوم تهیه کنید. ارتقاء دستگاههای قدیمی میتواند تاثیر قابل توجهی در افزایش سرعت اینترنت داشته باشد.
9. تجهیزات شما به ریست نیاز دارند
لوازم الکترونیکی مانند مودمها برای عملکرد بهینه خود به نگهداری و استراحت منظم نیاز دارند. زمانی که بدون هیچ دلیلی اینترنت شما کند عمل میکند و سرعت مطلوبی ندارد، این یک علامت مهم از تجهیزات الکترونیکی شما است که به ریست نیاز دارد.
راهحل: مودم یا روتر خود را ری استارت کنید
یکی از روشهای عیبیابی از تجهیزات اینترنتی و استراحت چند دقیقهای آنها، ریست کردن است. سعی کنید هر ماه دستگاههای خود را دوباره راهاندازی کنید. این کار تنها دو دقیقه زمان میبرد، اما تاثیر بسیاری برای افزایش سرعت اینترنت و تازهسازی اتصالات اینترنت خواهد داشت.
10. خانه شما بزرگ است
یکی از مشکلاتی که کاربران هنگام استفاده از اینترنت با آن مواجه هستند این است که سیگنال وای فای در برخی از نقاط خانه به خوبی پاسخگو نیست. هر چه از مودم فاصله بگیرید، اتصال شما ضعیفتر میشود.
مودم خود را تقویت کنید
این یکی از چالشهای خانههای بزرگ است که مشکل اتصال ضعیف اینترنت را تجربه میکنند. روشهای موثر برای رفع این مشکل، استفاده از تقویتکننده مودم یا تهیه یک وایفای قوی است. معمولا مودمهای دو آنتن برای فضاهای بزرگتر کاربردی هستند و سیگنالهای قویتری را ارائه میدهد.
11. ارائهدهنده اینترنت سرعت آن را کاهش داده است
ممکن است ارائهدهنده اینترنت شما سرعت آن را برای تنظیم ترافیک شبکه یا فعالیتهای غیرقانونی کاهش دهد. فاصله شما از مخابرات و کیفیت ISP میتواند در کاهش یا افزایش سرعت اینترنت تاثیرگذار باشد.
راهحل: اپراتور اینترنت خود را تغییر دهید
اگر ارائهدهنده خدمات اینترنت شما مدام سرعت آن را کاهش میدهد و با عدم کیفیت مناسب مواجه هستید، میتوانید اپراتور خود را تغییر دهید.
12. سرعت اینترنت در ساعات مختلف متفاوت است
معمولا سرعت اینترنت در طول روز تغییر میکند و در ساعات اوج مصرف این ساعت کاهش چشمگیری پیدا میکند. ساعات اوج مصرف با توجه به محل زندگی کاربران و نوع زیرساخت اینترنت آنها متفاوت است.
راهحل: فعالیتهای سنگین را در زمانهای خلوت انجام دهید
بهترین کار این است که فعالیتهای پرمصرف خود مانند دانلود فایلهای بزرگ یا تماشای ویدیو با کیفیت بسیار بالا را در ساعات غیر از اوج مصرف انجام دهید. در این ساعات، افراد کمتری به اینترنت متصل هستند و سرعت اینترنت مناسب خواهد بود.
کلام آخر
کاهش سرعت اینترنت میتواند برای کاربران چالشبرانگیز و طاقتفرسا باشد. علتهای مختلفی برای کاهش سرعت اینترنت وجود دارد که در این مقاله از راهنمالند رایجترین علتها را بررسی کردیم. با توجه به این عوامل میتوانید سرعت اینترنت خود را به طور قابلتوجهی افزایش دهید و بهبود ببخشید. در صورت هرگونه سوال و پیشنهاد میتوانید در بخش نظرات با ما در ارتباط باشید.