با کاربردهای متنوع پروفیل آلومینیوم در صنعت آشنا شوید
آلومینیوم به دلیل سبک و بادوام بودن به عنوان یکی از محبوبترین فلزات در صنایع شناخته میشود. پروفیلهای آلومینیوم به صورت مقاطع طولی و در اندازههای مختلف ساخته میشوند و به دلیل زیبایی ظاهری و وزن سبک، یکی از بهترین جایگزینها برای فولاد و یا آهن هستند. ویژگیهایی مانند انعطافپذیری و دوام بالا باعث شده که پروفیل آلومینیوم در صنایع متعددی پرکاربرد باشد.
در ادامهی این مطلب نحوه ساخت پروفیل آلومینوم و کاربردهای آن در صنعت بررسی شده است. همچنین شما را جهت بررسی آنلاین قیمت پروفیل امروز راهنمایی میکنیم.
پروفیل آلومینیوم چگونه ساخته میشود؟
پروفیل آلومینوم به صورت یک قطعه مهندسیشده از آلیاژ آلومینوم در سایزها و اندازههای مختلف ساخته میشود. بیلت آلومینیومی به صورت یک قطعه است که از ذوب و ریختهگری آلومنیوم ایجاد میشود. باید در نظر داشت که انتخاب بیلت آلومینیوم مناسب برای تولید پروفیل باکیفیت، به میزان زیادی حائز اهمیت است. بیلتهای آلومینیومی باید از بهترین آلیاژها ساخته شده باشند تا خواص مکانیکی و فیزیکی مد نظر را داشته باشند. همچنین لازم است بیلت آلومینیومی بدون هیچ نقصی باشد که پروفیلهای آلومینیومی باکیفت تولید شود.
برای تولید پروفیل آلومنیوم لازم است مواد اولیه به نام بیلت آلومینیومی، در دستگاه اکتسرودر در فشار بسیار زیاد و درجه حرارت مناسب قرار بگیرند. در مرحله بعدی این مواد از داخل قالب با شکل مورد نظر عبور کرده و در نهایت پروفیل آلومینیومی تولید میشود. به طور کلی سه روش اصلی برای ساخت پروفیل آلومینیومی وجود دارد.
ساخت پروفیل آلومینیوم با روش نورد
روش نورد به عنوان رایجترین روش برای ساخت آلومینیوم شناخته میشود. در این روش با استفاده از فشار میتوان تغییرات مورد نظر را در شکل محصولات فولادی ایجاد کرد و سپس به اصلاح شکل مورد نظر پرداخت. روش نورد یکی از حیاتیترین تکنیکها در ساخت محصولات و فرآوردههای فولادی است و میتواند به آسانی مواد خام را به اجزای کاربردی تبدیل کند. با استفاده از روش نورد میتوان مقاطع فولادی را در ابعاد و اندازههای مختلف، سطح صاف و یکنواخت و استحکام بسیار بالا تولید کرد.
ساخت پروفیل آلومینیوم با روش ریختهگری
ریختهگری همچنین به عنوان یکی دیگر از روشهای رایج برای تولید پروفیل آلومینیوم کاربرد دارد. در این روش ابتدا آلومینیوم را ذوب کرده و سپس در قالبهای مختلف ریخته شده و بعد از سرد شدن شکل مورد نظر تولید میشود. روش ریختهگری امکان تولید مقاطع آلومینیومی با شکلهای پیچیده، ابعاد بزرگ و وزن کم را فراهم میکند.
ساخت پروفیل آلومینیوم با روش اکستروژن
با استفاده از روش اکستروژن میتوان تغییرات مورد نظر را در مواد اولیه آلومینیومی ایجاد کرد. به طور معمول در این روش تغییرات فیزیکی به وسیله فشار و تغییرات شیمیایی به وسیله حرارت ایجاد میشوند. با استفاده از این روش میتوان پروفیلهای آلومینیوم با سطح بسیار صاف و باکیفیتی تولید کرد که در عین حال استحکام بسیار زیادی دارند.
انواع پروفیلهای آلومینیوم
پروفیلهای آلومینیومی در انواع ترمال بریک، ساده و چوبی-آلومینومی تولید میشوند. پروفیل آلومینوم ساده یکی از پرکاربردترین پروفیلها است که در انواع ساختارهای صنعتی و ساختمان استفاده میشود.
پروفیل آلومینیومهای ترمال بریک به دلیل خصوصیات منحصربهفردی که دارند، برای ساخت درب و پنجره کاربرد دارند. این پروفیلها دارای دو لایه آلومنیوم با یک لایه عایق هستند و در نتیجه میتوانند به میزان زیادی به صرفهجویی در انرژی کمک کنند.
پروفیلهای چوبی آلومینیومی در ظاهر شبیه به چوب هستند و در تولید مبلمان و دکوراسیونهای داخلی و بیرونی پرکاربرد هستند. این پروفیلها از دولایه بیرونی آلومینیومی و یک لایه داخلی از جنس پلی وود و یا چوب طبیعی ساخته شدهاند.
کاربردهای پروفیلهای آلومینیوم در ساختوساز
پروفیلهای آلومینیوم به دلیل ویژگیها و مزیتهای متعددی که دارند، به میزان بسیاری در صنعت ساختوساز استفاده میشوند. پروفیل آلومینومی در صنعت ساختوساز به عنوان یکی از مصالح چندمنظوره شناخته شده و کاربردهای وسیعی دارد. وزن بسیار سبک، مقاومت بالا در برابر خوردگی و قابلیت بازیافت از مهمترین ویژگیهای پروفیل صنعتی هستند که باعث شده به یکی از انتخابهای بهینه برای سرمایهگذاری در ساختمانسازی تبدیل شود. لایه عایق پروفیل آلومینیومی باعث میشود که از تماس مستقیم درب و پنجره با هوا جلوگیری شود و در نتیجه عمر مفید آنها را افزایش میدهد.
از پروفیل آلومینیومی به دلیل سهولت جابهجایی و نصب برای ساخت تراس، پارکنیگ و سایبان در فضای باز استفاده میشود. پروفیلهای آلومینیومی به خوبی میتوانند باعث گسترش نور در محیط شوند و به همین جهت برای نورپردازی در ساختمان و فضای باز نیز کاربرد دارند. ویژگیهایی مانند ضدزنگ بودن و نگهداری آسان باعث شده که پروفیلهای آلومینیومی به یکی از بهترین گزینهها برای ساخت درب و پنجرههای مقاوم تبدیل شوند. برای ساخت سیستم تهویه و انتقال هوا در ساختمان نیز میتوان از پروفیل آلومینیومی استفاده کرد. همچنین گفتنی است استعلام قیمت پروفیل ساختمانی نیز از سوی خریداران این محصول، دائما انجام میشود.
استفاده از پروفیل آلومینیوم در صنعت
سبک بودن، انعطافپذیری و مقاومت زیاد پروفیلهای آلومینیوم باعث شده که کاربردهای متنوعی در صنایع گوناگون داشته باشند. برای مثال از این محصول در صنایع کشاورزی، تولید ابزارهای مهندسی، ماشینآلات کارخانهها و تولید لوازم خانگی استفاده میشود. در صنایع متالوژی از پروفیلهای آلومینیومی در قالب آلیاژ برای تولید استیل و گالوانیزه کردن آن استفاده میگردد.
علاوه بر این موارد از پروفیلهای آلومینیوم برای ساخت قوطیهای کنسرو و بستهبندی بسیاری از محصولات نیز استفاده میشود. یکی از مهمترین کاربردهای پروفیلهای آلومینیومی استفاده از آن در ساخت دکلهای برق فشار قوی است. با توجه به این که پروفیلهای آلومینیومی وزن سبکی و استحکام زیادی دارند، میتوانند به میزان قابل توجهی هزینههای شبکه انتقال نیرو را کاهش دهند. به طور کلی جایگزین شدن پروفیلهای آلومینیومی به جای دکلهای مسی یک امر اقتصادی و به صرفه است.
کاربردهای پروفیل آلومینیوم در صنعت لوازم خانگی
پروفیل آلومینیومی یکی از پرکاربردترین قطعات در صنعت لوازم خانگی است و از آن برای ساخت اجاق گاز، درب یخچال و فریزر، هود، ماشین لباسشویی و تلویزیون استفاده میشود. از پروفیلهای آلومینیومی در ساخت بدنه هیترهای برقی استفاده شده تا حرارت بیشتری تولید کنند. در ساخت ماشینهای ظرفشویی و لباسشویی به میزان زیادی از پروفیلهای آلومینیومی استفاده میشود، زیرا مقاومت بالایی در برابر رطوبت و مواد شوینده دارند و همچنین به دلیل خاصیت عایق صدا میتوانند در کاهش صدای دستگاه موثر باشند. همچنین از پروفیلهای آلومینیومی در ساخت قطعات داخلی لوازم خانگی نیز استفاده میشود. پروفیل آلومینیومی به دلیل مقاومت و شکلپذیری بالا در ساخت گیرهها و براکتهای لوازم خانگی کاربرد دارد.
سخن آخر
مصرفکنندگان انواع پروفیل از جمله پروفیل آلومینیومی میتوانند قیمت این محصولات را به طور روزانه از مراکز معتبر تامینکننده مقاطع فولادی جویا شوند.