راهنمای ثبت شرکت در ایران از 0 تا 100
به فرایند قانونیکردن کسبوکارها و اعطای شخصیت حقوقی به آنها برای رسمی و قانونیکردن فعالیتهای تجاری « ثبت شرکت » میگویند. ثبت رسمی شرکت باعث میشود که هر کسبوکاری بهعنوان یک نهاد مستقل و در چهارچوب قوانین کشور فعالیت داشته باشد و از مزایای اقتصادی و حقوقی مختلف نیز بهرهمند شود.
از مهمترین مزایا میتوان به امکان فعالیت رسمی و قانونی، مسئولیت مالی و حقوقی مشترک کلیه شرکا و جلب اطمینان اشخاص طرف همکاری، امکان شرکت در مناقصات و مزایدات، اخذ و اعطای نمایندگی رسمی و… اشاره کرد. در این مطلب قصد داریم درباره شرایط و مدارک موردنیاز، مراحل و مدت زمان ثبت رسمی شرکت در ایران صحبت کنیم.
آشنایی با شرایط و دستورالعملهای قانونی ثبت شرکت در ایران
کسبوکارها برای اینکه بتوانند برای خود شرکت تاسیس کرده و آن را بهصورت قانونی بهثبت برسانند، باید با شرایط و دستورالعملهای قانونی ثبت رسمی شرکت در ایران آشنا شوند. در ادامه این بخش به بررسی شرایط ثبتکردن شرکتها در ایران پرداختهایم:
توضیحات بیشتر در وب سایت ثبت شرکت آنلاین میزان
انتخاب یک نام مناسب برای شرکت
یکی از مهمترین شرایطی که برای ثبت انواع مختلف شرکت در ایران باید موردتوجه قرار بگیرد، انتخاب یک نام مناسب برای شرکت است. برخی از قوانین مهم نامگذاری شرکتها در ایران عبارتاند از: انتخاب نام فارسی و غیرلاتین، تکرارینبودن نام، عدم تشابه نام شرکت با نامهای ثبتشده در اداره ثبت، خاص و منحصربهفرد بودن، عدم استفاده از اسامی انسانی و حیوانات و… . قبل از انتخاب نام بهتر است با تمام قوانین نامگذاری شرکتها آشنا باشید.
امضای الکترونیک برای تاسیس و ثبت قانونی شرکت
یکی دیگر از شرایط ثبت رسمی و قانونی شرکت در ایران امضای الکترونیک است؛ زیرا بهزودی قرار است تمام امور مربوط به شرکتها بهصورت آنلاین انجام شود و امضای الکترونیک نیز بهعنوان یکی از شرایط رسمی اهمیت زیادی خواهد داشت؛ البته این شرایط هنوز برای همه موضوعات فعالیت شرکتها اعمال نمیشود.
ثبت نام شرکت در سامانه ثنا و دریافت کد
ثبت نام شرکت در سامانه ثنا و دریافت کد موردنظر یکی دیگر از شرایط مهم و اصلی ثبت قانونی شرکت در ایران است. باتوجهبه اینکه اداره ثبت شرکتها استعلام نام شرکت را در سامانه ثنا انجام میدهد، باید نام شرکت را در این سامانه بهثبت رسانده باشید. انجام ثبت نام شرکت در سامانه ثنا را میتوانید به یک موسسه ثبت شرکت معتبر بسپارید. موسسههایی که در زمینه ثبت انواع شرکت فعالیت دارند، ثبت نام شرکت در این سامانه را بهصورت حضوری و آنلاین انجام میدهند.
دریافت مجوزهای لازم
برای ثبت انواع مختلف شرکتها حتما نیازی نیست که اقدامی برای دریافت مجوزهای لازم انجام دهید؛ زیرا این مجوزها فقط برای بعضی از موضوعات ضرورت دارد و بدون مجوز اجازه تاسیس و ثبت به شرکتها داده نمیشود. به این نکته هم توجه داشته باشید که درصورت تغییر موضوع و فعالیت شرکت، الزام به دریافت مجوز خودبهخود از بین خواهد رفت.
مدارک موردنیاز برای ثبت شرکت در ایران کداماند؟
برای ثبت انواع شرکت در ایران باید مدارک موردنیاز را به یک موسسه ثبت شرکت معتبر و سامانههای فعال در این زمینه ارائه دهید. این مدارک شامل موارد زیر است:
- کپی کارت ملی و شناسنامه تمام شرکای شرکت
- ارائه شرکتنامه و تقاضانامه شرکت
- ثبتنام تمام اعضای هئیتمدیره شرکت در سامانه ثنا و دریافت کد ثنا
- اساسنامه تکمیلی شرکت
- دریافت تاییدیه برای آدرس و کد پستی شرکت
- ارائه وکالتنامه وکیل برای پیگیری مراحل ثبت شرکت توسط وکیل
- فیش بانکی معادل 35 درصد از سرمایه اولیه برای شرکتهای سهامی خاص
- تعیین حق امضا، سمت و سهام هریک از شرکا
- ارائه 5 نام با حداقل سه سیلاب بهترتیب اولویت
- ارائه مجوزهای لازم باتوجهبه نوع و حوزه فعالیت شرکت درصورت نیاز
- ارائه صورتجلسه مجمع عمومی و موسسان شرکت
- ارائه صورتجلسه هئیتمدیره
به این نکته توجه داشته باشید که برای ثبت انواع شرکت شامل شرکتهای سهامی خاص، شرکتهای سهامی عام، شرکت با مسئولیت محدود، شرکت تضامنی، شرکت مختلط غیرسهامی، شرکت مختلط سهامی، شرکت نسبی، شرکت تعاونی تولید و مصرف و شرکت دانشبنیان ممکن است مدارک دیگری نیز نیاز باشد و این مدارکی که معرفی کردیم مهمترین مدارک موردنیاز بودند.
آشنایی کامل با مراحل ثبت شرکت در ایران
تا اینجا درباره شرایط و مدارک موردنیاز برای ثبت قانونی شرکت در ایران توضیح دادیم. درادامه با مراحل ثبت انواع شرکت در ایران آشنایتان خواهیم کرد:
انتخاب نوع مناسب برای ساختار شرکت
اولین و مهمترین مرحله از مراحل ثبت شرکت در ایران انتخاب نوع شرکت برای مشخصکردن اساس کار و چهارچوب شرکت موردنظر است. در کشور ما شرکتها انواع مختلفی دارند؛ اما برای شروع کار ثبت رسمی شرکتهای سهامی خاص و مسئولیت محدود انتخابهای مناسبتری هستند و در آینده امکان تبدیل نوع آنها به دیگر شرکتها وجود دارد. شرکتهای سهامی خاص برای شرکت در مناقصات بزرگ گزینه مناسبی بهشمار میروند و شرکتهای مسئولیت محدود بهترین گزینه برای کسبوکارهای کوچک محسوب میشوند.
انتخاب سهامداران و شرکای شرکت
در این مرحله بعد از اینکه نوع شرکت خود را مشخص کردید، نوبت به انتخاب سهامداران و شرکای شرکت میرسد. بهعنوان مثال برای ثبتکردن شرکتهای مسئولیت محدود به دو نفر شریک و سهامدار نیاز است؛ اما برای شرکتهای سهامی خاص باید سهامداران و شرکای شرکت را انتخاب و تعیین کنید. تعداد شرکا و سهامداران شرکتهای سهامی خاص باید حداقل سه نفر باشد.
تعیین مقدار سرمایه هریک از شرکا و سهامداران شرکت
مقدار سرمایهای که هریک از کسبوکارها برای تاسیس و راهانداری شرکت خود در نظر میگیرند، رابطه مستقیمی با هزینه ثبت شرکت دارد. هرچه سرمایه راهاندازی یک شرکت بیشتر باشد، به همان نسبت باید مالیات بیشتری را برای ثبت آن پرداخت کنید. به همین دلیل باید مقدار سرمایه هرکدام از شرکا و سهامداران مشخص باشد.
تعیین موضوع فعالیت شرکت
یکی از مراحل بسیار مهم ثبت شرکت تعیین موضوع فعالیت شرکت است. موضوع فعالیت باید باتوجهبه نوع کسبوکار شما تعیین شود. در این مرحله از خدمات مشاوره رایگان موسسههای تجاری استفاده کنید تا با دیدی آیندهنگرانه و با دقت زیاد نوع فعالیت شرکت خود را مشخص کنید و در آینده آن را گسترش دهید. موضوع فعالیت شرکت و جزئیات آن بهتر است برای شفافیت کاری بیشتر در اساسنامه شرکت ذکر شود.
ارسال مدارک موردنیاز به اداره ثبت
بعد از مشخصکردن سمت هریک از اعضای شرکت و آمادهکردن و تکمیل مدارک موردنیاز، باید آنها را داخل پاکت و پوشه مخصوص اداره ثبت قرار داده و از طریق دفاتر پستی به این اداره ارسال کنید تا مدارک شما توسط کارشناسان اداره ثبت بررسی شود.
دریافت آگهی تاسیس و ثبت آن در روزنامههای رسمی و کثیرالانتشار
در آخرین مرحله از مراحل ثبت رسمی شرکت در ایران، بعد از اینکه اداره ثبت مدارک ارسالی شما را تایید کرد، شماره ثبت و آگهی تاسیس شرکت را برایتان ارسال میکند تا با پرداخت هزینه و ثبت آگهی در یکی از روزنامههای رسمی و کثیرالانتشار بتوانید فعالیت قانونی شرکت خود را آغاز کنید.
هزینه ثبت شرکت در ایران به چه عواملی بستگی دارد؟
عوامل مختلفی در هزینه نهایی ثبت رسمی و قانونی شرکت در ایران نقش دارند. از مهمترین عوامل میتوان به هزینه مربوط به اداره ثبت، هزینه مربوط به کارمزد ثبت هریک از شرکتها و هزینه مربوط به چاپ آگهی ثبت در روزنامههای رسمی و کثیرالانتشار اشاره کرد؛ البته باتوجهبه موضوع و نوع فعالیت شرکت این هزینهها برای شرکتهای مختلف متفاوت است؛ اما تفاوت قیمتی عدد خیلی بالایی نیست. درحالحاضر براساس تعرفههای اعلامشده در سال 1403، حداقل هزینه موردنیاز برای ثبت انواع شرکتها مبلغی در حدود 2میلیون تومان است.
مدت زمان ثبت شرکت در ایران چقدر بهطول میانجامد؟
ثبت قانونی و رسمی شرکت در ایران بهطور کلی ممکن است به مدت 15 تا 30 روز کاری بهطول بینجامد. البته نمیتوان زمان دقیقی را مشخص کرد؛ زیرا عوامل مختلفی مانند نوع و موضوع شرکت و زمانی که صرف آمادهکردن مدارک موردنیاز میکنید، در این زمان تاثیرگذار هستند. افرادی که اطلاعات و تجربه کافی در این زمینه ندارند، بهتر است برای آشنایی با مراحل، شرایط و مدارک موردنیاز با یکی از موسسههای فعال در حوزه ثبت انواع شرکت مشاوره داشته باشند تا در اسرع وقت بتوانند مراحل ثبتکردن شرکت خود را بهاتمام برسانند.
جمعبندی
در این مطلب راجع به شرایط، مدارک، مراحل، هزینه و مدت زمان ثبت شرکت در ایران صحبت کردیم. اگر میخواهید ثبت قانونی شرکت خود را در کوتاهترین زمان ممکن انجام دهید، به یک موسسه ثبت شرکت معتبر مراجعه کنید. این موسسهها درصورت آمادهبودن مدارک موردنیاز، تمام امور مربوط به ثبت انواع شرکتها را بهصورت آنلاین و در مدت 7 تا 10 روز کاری و با مقرونبهصرفهترین هزینه انجام میدهند.